طرح توجیهی تولید اسپری فوم پلی اورتان چیست و چه کاربردهایی دارد؟
طرح توجیهی تولید اسپری فوم پلی اورتان به بررسی تولید این محصول پرداخته است. پلی اورتان مجموعهای از پلیمرهای خطی است که از طریق واکنش شیمیایی بین پلی ال دی ایزوسیانات و ترکیبات هیدروژن دار به وجود میآید. پلی اورتانها به سه دسته پلی اورتان نرم، پلی اورتان سخت و پلی اورتان منعطف تقسیم بندی میشوند که هر کدام کاربردهای مخصوص به خود را دارند. از فوم پلی اورتان در صنعت حمل و نقل، مبل سازی، ساخت لوازم چوبی و تختخواب، صنعت بسته بندی، ساختمان سازی و … استفاده میشود.
یکی از کاربردهای فوم پلی اورتان عایق سازی است. عایقهای پلی اورتان به اشکال گوناگونی چون فوم پاششی (اسپری)، بلوکی و غیره تولید میشوند. عایق صدای پلی اورتان، به دلیل ساختار سلولی باز و فومی شکل، از ورود صداهای مزاحم جلوگیری میکند. علاوه بر این، از آنجایی که فوم پلی اورتان عایق حرارتی نیز میباشد، باعث صرفه جویی در مصرف انرژی میشود. همچنین، خاصیت آنتی باکتریال این فوم استفاده از آنها در محیطهای بهداشتی و آزمایشگاهی را توجیه میکند. ضمنا اسپری فومهای ضدحریق نیز در بازار وجود دارند که میتوانند چند ساعت در برابر آتش مقاومت کنند و تا حد زیادی جلوی پیشروی آتش را میگیرند.
اسپری فوم پلی اورتان چگونه کار میکند؟
اسپری فوم پلی اورتان برای آب بندی درزها نیز استفاده میشود و از ورود هوا و در نتیجه گرد و غبار جلوگیری میکند. این اسپری از یک گاز پیشران و یک فوم حجم دهنده تشکیل شده است که بعد از اسپری کردن روی سطح با هم ترکیب شده و واکنش شیمیایی نشان میدهند. این واکنش باعث انبساط فوم شده و در مجاورت هوا و رطوبت سخت میشود.
انواع اسپری فوم پلی اورتان
اسپری فوم پلی اورتان در دو نوع تولید و عرضه میشود:
اسپری فوم پلی اورتان سلول باز که به صورت فوم پاششی برای پر کردن منافذ و درزها کاربرد دارد. مواد شیمیایی به کار رفته در این اسپریها کمتر است، به همین دلیل قیمت پایینتری دارند. البته این نوع اسپری فوم پلی اورتان عایق خوبی برای رطوبت نیست و بیشتر برای فضاهای بسته کاربرد دارد.
اسپری فوم پلی اورتان سلول بسته که تراکم بالاتری دارد و منافذ آن نسبت به نوع سلول بسته ریزتر و بستهتر است. این نوع اسپری فوم پلی اورتان عایق خوبی برای رطوبت و بخار محسوب میشود و در فضاهای بیرونی و باز مورد استفاده قرار میگیرد.
ویژگیهای اسپری فوم پلی اورتان
- اسپری فوم دوام بسیار بالایی دارد و بعد از خشک شدن شکل خود را حفظ میکند.
- ترکیبات اسپری فوم مانع از رشد قارچ و کپک میشود و از انتقال باکتری و میکروبها نیز جلوگیری میکند.
- به انواع متریال و مصالح ساختمانی، به جز سطوح تفلونی و سیلیکونی و موارد مشابه، میچسبد.
- وزن بسیار کمی دارد و باعث افزایش وزن سازه نمیشود.
- قابلیت انبساط بالایی دارد و درزها و حفرهها را به خوبی میپوشاند.
- در برابر آب و رطوبت مقاومت بالایی دارد.
- قابلیت رنگ آمیزی دارد.
- گاز های به کار رفته در اسپری فوم پلی اورتان سازگار با محیط زیست هستند.
البته باید دقت داشت که ترکیبات شیمیایی موجود در این اسپریها میتوانند برای انسان ضرر داشته باشند. هنگام اسپری کردن فوم پلی اورتان باید از ماسک استفاده کنید، در غیر این صورت میتواند مشکلات تنفسی ایجاد کند. در صورت چسبیدن فوم به دست و پوست نیز فقط با کمک حلالهای مخصوص میتوان آن را پاک کرد. اگر قصد بازسازی داشته باشید، چسبندگی بالای فوم اسپری پلی اورتان برای شما دردسر ایجاد خواهد کرد که البته چاره آن استفاده از حلال فوم پلی اورتان است.
روش تولید اسپری فوم پلی اورتان
در تولید اسپری فوم پلی اورتان از موادی چون ایزوسیانات، پلیول، پلی آل، کاتالیزور و آب استفاده میشود. ابتدا مقدار مناسبی از پلی آل و گاز با هم ترکیب میشوند. در این مرحله مقداری از گاز تبخیر میشود، به همین دلیل و برای یکنواخت سازی ترکیبات فوم باید مقداری گاز دوباره به آن افزود.
در مرحله بعد ایزوسیانات به مقدار لازم به ترکیب اضافه میشود و این ترکیب با همزن مکانیکی یکنواخت میشود. در این جا مواد انعطاف پذیری به رنگ کرم تیره به دست میآیند. این مایع شروع به رشد و حجیم شدن میکند و آماده استفاده برای پاشیدن بر روی سطوح است.
چرا طرح توجیهی تولید اسپری فوم پلی اورتان مهم است؟
با توجخ به مزایا و کاربردهای زیاد این محصول در صنایع مختلف و به خصوص و ساختمان سازی، تقاضا برای اسپری فوم پلی اورتان بسیار بالا است. طبق آمارها تولید اسپری فوم پلی اورتان در کشور ما بیش از 52 هزار تن در سال است اما این حجم هنوز جوابگوی نیاز داخلی نیست و ناچار با واردات این محصول هستیم. بنابراین، طرح توجیهی تولید اسپری فوم پلی اورتان میتواند بازگشت سرمایه مطمئن را برای سرمایه گذاران تضمین کند.
در حال حاضر بیش از 20 واحد صنفی در استانهای مختلف از جمله تهران، اصفهان، سمنان، آذربایجان شرقی، قم، گیلان، قزوین، البرز، منطقه آزاد اروند و منطقه ویژه افتصادی مشعول به فعالیت در این حوزه هستند
کد آیسیک و کد تعرفه گمرکی مرتبط با طرح توجیهی تولید اسپری فوم پلی اورتان
کد آیسیک (ISIC) یا طبقه بندی استانداردهای بین المللی صنایع یک روش ساده و دقیق کدگذاری است که از طریق آن میتوان اطلاعاتی نظیر هویت کالا، قطعات، مواد، مدارک و اموال را تعیین و تایید کرد. کد آیسیک مرتبط با تولید اسپری فوم پلی اورتان به شرح زیر است:
کد آیسیک پلی اورتان گرید پاششی: 2413512496
برای تعیین جایگاه یا ترخیص کالا از گمرک نیز نیاز به کد تعرفه گمرکی است. کد تعرفه گمرکی مرتبط با اسپری فوم پلی اورتان از این قرار است:
پلی اورتانها: 39095000
خلاصه گزارش سرمایه گذاری طرح توجیهی تولید اسپری فوم پلی اورتان
- ظرفیت تولید سالانه: 2400 تن
- مساحت زمین موردنیاز: 1500 متر مربع
- زیربنای کل: 700 متر مربع
- نیروی انسانی لازم: 18 نفر
- میزان سرمایه گذاری ثابت: 7.5 میلیارد تومان
- ارزش ماشین آلات و تجهیزات: 2.5 میلیارد تومان
- نرخ بازده داخلی در سال مبنا: 38 درصد
- نرخ برابری دلار: 35000 تومان
چگونه طرح توجیهی تولید اسپری فوم پلی اورتان تهیه کنیم؟
اگر میخواهید به صورت کاملا حرفهای یک طرح توجیهی تولید اسپری فوم پلی اورتان تهیه کنید، کارشناسان ما در شرکت طرح نویس آماده ارائه خدمات به شما عزیران هستند.
بخشی از خدمات شرکت طرح نویس در این حوزه عبارتند از:
-انجام مطالعات امکان سنجی و بازاریابی برای محصولات و خدمات
-بررسی پتانسیل صادراتی و شناسایی بازار محصولات صنعتی
-انجام طرح های توجیهی برای استارتاپ ها و شرکت های دانش بنیان
-انجام طرح های توجیهی به منظور جذب سرمایه گذار خارجی
-ثبت نام و انجام فرآیند اخذ جواز تاسیس، ثبت نام سامانه بهین یاب، کارا و سیتا
– تهیه طرح توجیهی برای ثبت اختراع و پارک های علم و فناوری
– طراحی و اجرای پروژه های صنعتی
منتظر شما هستیم…