تولید آهن اسفنجی و کاربردهای آن
طرح توجیهی تولید آهن اسفنجی به بررسی تولید این محصول پرداخته است. آهن اسفنجی ماده اولیه برای تولید آهن و فولاد با عیار بالا میباشد که از احیای کانیهای آهن طبیعی یا فرآوری شده بدون رسیدن به دمای ذوب به دست میآید. آهن اسفنجی به شکل گلوله ای و گندله تولید شده و دارای سطحی متخلخل است. این ماده فلزی نقش بسیار مهمی در صنایع فولاد پیدا کرده است.
آهن اسفنجی از احیای مستقیم سنگ آهن به دست میآید و عیار آن 84 تا 95 درصد است. با استفاده از آهن اسفنجی و تولید میلگرد، شمش، تختال و غیره در صنایع فولاد می توان، محصولاتی با کیفیت عالی تولید کرد زیرا آهن اسفنجی نسبت به سایر منابع آهنی، از عیار آهن بسیار بالایی برخوردار است.
آهن اسفنجی جایگزین مناسبی برای ضایعات آهن است. آهن اسفنجی باعث شده تا تحول بزرگی در ریخته گری مداوم صنعت فولاد به وجود بیاید.
مزایای استفاده از آهن اسفنجی
- آهن اسفنجی جایگزین مناسبی برای قراضه آهن است.
- وجود درصد بالای آهن در آهن اسفنجی کیفیت فلزکاری با آن را بالا میبرد.
- میزان فسفر و گوگرد کمتری دارد.
- عناصر زاید موجود در قراضه آهن در آهن اسفنجی نیست.
- آهن اسفنجی را میتوان به عنوان یک عامل خنک کننده جایگزین قراضه آهن در کورههای اکسیژنی نمود.
روش های تولید آهن اسفنجی
آهن اسفنجی را میتوان به روشهای مختلفی تهیه و تولید کرد:
تولید آهن اسفنجی در کوره دوار
در این روش مقدار آهن اسفنجی به حدی زیاد است که به راحتی میتوان از آن برای معادن سنگ آهن و دیگر بخشها استفده نمود. کربن بالای موجود در آهن در روش کوره دوار باعث میشود تا برای تولید فولاد و سایر فرآوردههای مربوطه مناسب باشد.
تولید آهن اسفنجی به روش SL/RN
در این روش با استفاده از کورههایی با دمای پایینتر از دمای ذوب، آهن از سنگ آهن استخراج میشود. این فرآیند در دمای 800 الی 1200 درجه سانتی گراد اعمال میشود.
تولید آهن اسفنجی به روش احیای مستقیم
تولید آهن اسفنجی به روش احیای مستقیم یک روش جدید در صنعت فولادسازی محسوب میشود. در این روشضمن حذف برخی مراحل تولید، مشکلات زیست محیطی و هزینههای مرتبط نیز کاهش یافته است. در این روش از منابعی مثل گاز طبیعی استفاده میشود. با حذف اکسیژن موجود در سنگ آهن در دمایی پایینتر از نقطه ذوب، ساختار اسفنجی آهن شکل میگیرد و مواد حاصل به عنوان ماده اولیه تولید فولاد به کار میرود. آهن اسفنجی به دست آمده از روش احیای مستقیم 92 تا 96 درصد آهن خالص دارد.
مراحل تولید آهن اسفنجی به روش احیای مستقیم
در مرحله اول با توجه به عیار سنگ آهن استخراج شده از معدن، عملیات تغلیظ یا افزایش عیار سنگ انجام میگیرد. این عملیات شامل مراحل خرد کردن، آسیاب کردن و اعمال روشهای فیزیکی و مغناطیسی میشود. در طی هر مرحله میزان آهن نسبت سنگ معدن اولیه بیشتر میشود و به آن کنستانتره میگویند.
کنستانتره حاصل از مرحله تغلیظ به شکل پودر بسیار ریز است. برای اینکه بتوان آهن را در کوره فرآوری کرد، باید این ذرات طی عملیات گندله سازی آگلومره شوند. برای این کار کنستانتره مرطوب روی دیسکی شیبدار و در حال چرخش قرار میگیرد و لرزههای این دیسک باعث تولید آگلومرههای نرم و کروی به قطر 10 الی 15 میلیمتر میشود. سپس این گلولهها در دمای 1250 الی 1340 درجه حرارت میبینند تا ذرات آن بسوزند و خشک شوند.
مرحله بعد مرحله آهن سازی است و تولید آهن اسفنجی در این مرحله و از طریق فرآیند احیا یا حذف اکسیژن در کوره انجام میشود. احیای مستقیم آهن طی سه مرحله هماتیت، مگنتیت و وستیت انجام میگیرد.
در مرحله ذوب نیز ناخالصیها حذف شده و محصول اولیه به شکل اسلوب و شمش تولید میشود. این مرحله با انتقال گلولههای آهن اسفنجی به کوره قوس الکتریکی یا EAF انجام میگیرد. در اینجا، آهن قراضه و ترکیبی از آهن اسفنجی و مواد سرباره مثل کک، بنتونیت و آهک داخل کوره الکتریکی ریخته میشوند. این مواد در کوره ذوب میشوند و پس از دمش اکسیژن، همگن سازی و نمونه گیری به فولاد مذاب تبدیل میشوند. پس از تخلیه سرباره، مخلوط مذاب به واحدهای ریخته گری مداوم منتقل میشود و طی مراحلی به شمش منجمد تبدیل شده و به اندازه مدنظر برش میخورند.
چرا طرح توجیهی تولید آهن اسفنجی مهم است؟
پیشرفت صنایع فولاد در هر کشوری، شاخص مهمی برای رشد و توسعه اقتصادی آن کشور محسوب میشود. آهن اسفنجی از مواد اولیه مهم برای صنایع فولاد است زیرا قیمت پایینتری نسبت به آهن خام دارد. تهیه طرح توجیهی تولید آهن اسفنجی میتواند بازگشت سرمایه مطمئن را برای سرمایه گذاران تضمین کند.
کد آیسیک و کد تعرفه گمرکی مرتبط با تولید آهن اسفنجی
کد آیسیک (ISIC) یا طبقه بندی استانداردهای بین المللی صنایع یک روش ساده و دقیق کدگذاری است که از طریق آن میتوان اطلاعاتی نظیر هویت کالا، قطعات، مواد، مدارک و اموال را تعیین و تایید کرد. کد آیسیک مرتبط با تولید آهن اسفنجی به شرح زیر است:
انواع آهن اسفنجی: 2710412493
برای تعیین جایگاه یا ترخیص کالا از گمرک نیز نیاز به کد تعرفه گمرکی است. کد تعرفه گمرکی مرتبط با تولید آهن اسفنجی از این قرار است:
آهن اسفنجی: 72031000
خلاصه گزارش سرمایه گذاری طرح توجیهی تولید آهن اسفنجی
- ظرفیت تولید سالانه: 1000000 تن
- مساحت زمین موردنیاز: 30 هکتار
- زیربنای کل: 9 هکتار
- نیروی انسانی لازم: 300 نفر
- میزان سرمایه گذاری ثابت: 2200 میلیارد تومان
- ارزش ماشین آلات و تجهیزات: 900 میلیارد تومان
- نرخ بازده داخلی در سال مبنا: 33 درصد
- نرخ برابری دلار: 32000 تومان
چگونه طرح توجیهی تولید آهن اسفنجی تهیه کنیم؟
اگر میخواهید به صورت کاملا حرفهای یک طرح توجیهی تولید آهن اسفنجی تهیه کنید، کارشناسان ما در شرکت طرح نویس آماده ارائه خدمات به شما عزیران هستند.
بخشی از خدمات شرکت طرح نویس در این حوزه عبارتند از:
-انجام مطالعات امکان سنجی و بازاریابی برای محصولات و خدمات
-بررسی پتانسیل صادراتی و شناسایی بازار محصولات صنعتی
-انجام طرح های توجیهی برای استارتاپ ها و شرکت های دانش بنیان
-انجام طرح های توجیهی به منظور جذب سرمایه گذار خارجی
-ثبت نام و انجام فرآیند اخذ جواز تاسیس، ثبت نام سامانه بهین یاب، کارا و سیتا
– تهیه طرح توجیهی برای ثبت اختراع و پارک های علم و فناوری
– طراحی و اجرای پروژه های صنعتی
منتظر شما هستیم…