آلومینای فعال دارای ویژگی های منحصر به فردی است که آن را در بسیاری از فرآیندهای صنعتی به محصولی ایده آل تبدیل کرده است. این خصوصیات شامل استحکام در برابر خردشوندگی، مقاومت در برابر ضربه حرارتی، مقاومت در برابر حمله شیمیایی و موارد متعدد دیگر است. مشخصه ای که آلومینای فعال شده را در بسیاری از صنایع به پیش نیازی برای تولید تبدیل کرده قابلیت آن به عنوان جاذب است که به دلیل تخلخل زیاد آن می باشد.
برای به دست آوردن ویژگی های مورد انتظار از آلومینای فعال باید فرآیند تولید آن تحت نظارت و بر اساس رعایت استانداردهای خاصی انجام پذیرد.
نحوه تولید آلومینای فعال
در بیشتر موارد، فرآیند تولید آلومینای فعال شده به عنوان هیدروکسید آلومینیوم (گیبسایت، بوهمیت و غیره) از طریق یک سری واکنش های شیمیایی در فرایند بایر برای تبدیل سنگ بوکسیت به آلومینا آغاز می شود.
فعال سازی، فازی است که در آن ساختار آلومینا بسیار متخلخل می شود که این اتفاق با محدود کردن شرایط مکانی، زمانی و دمایی به منظور کنترل خواص آلومینا رخ می دهد. ترکیبات موجو در سنگ بوکسیت به عنوان منبع اصلی تولید آلومینا نیز می تواند بر ویژگی های نهایی محصول تأثیر بگذارد.
درصد تراکم آلومینای فعال
میزان تراکم آلومینای فعال بسته به استفاده نهایی از آن متفاوت است که این امر بخصوص برای استفاده از ویژگی های جاذب بودن و کاتالیز بودن آن رعایت می شود.
میزان تراکم آلومینای فعال امکان سفارشی سازی آن را برای نیازهای خاص فراهم می کند. ویژگی های مورد نیاز در محصول نهایی که از طریق متراکم سازی آلومینا به دست می آید به شرح زیر است:
توزیع اندازه ذرات
تراکم توده
قدرت خرد کردن
مقدار فرسایش/ پتانسیل تولید گرد و غبار
جریان پذیری
و غیره…
روش های مختلفی برای تولید آلومینای فعال شده وجود دارد. فرآیند کلسیناسیون، بایر و برخی از واکنش های شیمیایی برای تولید این ماده معدنی استفاده می شوند.
موارد مصرف آلومینای فعال
استفاده از آلومینا به عنوان جاذب آلودگی
آلومینا همانند کربن فعال به علت داشتن تخلخل و سطح بالا قدرت جذب کنندگی بالایی دارد و می توان سایر مواد را به سمت خود جذب کند و در خود نگه دارد.
آلومینای فعال یک جاذب بسیار موثر در صنایع گاز و تصفیه آب است. به همین دلیل توسط تعدادی از صنایع برای حذف هدفمند اجزاء از سایر مواد استفاده می شود. آلومینای فعال بیشتر به دلیل استفاده از آن در فرآیند تصفیه آب شناخته شده است، چرا که جاذب مقرون به صرفه ای برای حذف فلوراید از آب می باشد. همچنین می تواند انواع دیگر آلاینده های آب نظیر آرسنیک، سرب و گوگرد را از بین ببرد.
استفاده از آلومینا به عنوان خشک کننده
آلومینای فعال می تواند نقش یک خشک کننده را ایفا کند، خاصیت خشک کنندگی آن، رطوب موجود در فضا را به خود جذب کرده و سبب کاهش رطوبت محصول نهایی می گردد. آلومینای فعال در نگهداری آب در بستر خود مانند ژل سیلیکا عمل می کند و رطوبت موجود در مواد را در خود نگه می دارد. می تواند آب را به منظور خشک نگه داشتن چیزها مانند ژل سیلیکا جذب کرده و به دام بیندازد. آلومینای فعال می تواند تا 20% از وزن خود را رطوبت جذب کند.
آلومینای فعال به عنوان یک ماده خشک کننده در طیف گسترده ای از کاربردها، از جمله حذف بخار آب از گازها در محیط های صنعتی استفاده می شود. آب جذب شده در آلومینای فعال را می توان مجددا از طریق عملیات حرارتی دفع کرده و از آلومینا استفاده مجدد کرد.
استفاده از آلومینا به عنوان کاتالیزور
آلومینای فعال به طور گسترده ای به عنوان کاتالیزور در پالایشگاه های نفت و گاز استفاده می شود. آلومینای فعال به عنوان یک کاتالیزور بیشتر به دلیل نقش خود به عنوان یک بستر بی اثر شناخته شده است. آلومینای فعال رایج ترین کاتالیزور برای بازیابی گوگرد در پالایشگاه های نفت و گاز است.
آلومینای فعال به دلیل قابلیت های جاذب، خشک کننده و کاتالیزور، یک ابزار ارزشمند در بسیاری از فرآیندهای صنعتی است. آلومینای فعال که از فعال شدن اکسید آلومینیوم ناشی از فرآیند بایر از طریق کلسیناسیون تولید می شود امروزه به کالایی استراتژیک در کشور تبدیل شده است چراکه مازاد نیاز کشور تماما از محل واردات تامین می شود و می توان از آن به عنوان یک سرمایه گذاری مطمئن یاد کرد.
خلاصه سرمایه گذاری طرح توجیهی تولید آلومینای فعال
ظرفیت تولید: 100 هزار تن
نرخ برابری دلار: 25000 تومان
مساحت زمین مورد نیاز: 15.000 متر مربع
زیر بنای مورد نیاز: 4200 متر مربع
تعداد نیروی انسانی: 45 نفر
میزان سرمایه گذاری ثابت: 47 میلیارد تومان
میزان ارزش ماشین آلات: 26 میلیارد تومان
نرخ بازده داخلی: 38%
این مطلب در جهت آگاهی نسبی سرمایه گذار با طرح توجیهی آلومینای فعال نوشته شده است و ارقام سرمایه گذاری تقریبی است.
استفاده از کلیه مطالب این سایت برای عموم آزاد می باشد، فقط در راستای حفظ زحمات تیم تولید محتوی ما خواهشمندیم در صورت برداشت از این محتوی لینک ما را درج نمایید. باسپاس