طرح توجیهی تولید میوه خشک

 

طرح توجیهی تولید میوه خشک

 

در این مقاله به معرفی ابعاد مختلف طرح توجیهی تولید میوه خشک از حیث ضرورت تولید، الزامات تولید، مواد اولیه و معرفی ماشین آلات مربوطه و همچنین برآورد اقتصادی طرح به اجمال پرداخته شده است.

میوه خشک از میوه های تازه به دست می آید و با پوست کندن، مغزه گیری، خیساندن، خشک کردن و بسته بندی پردازش می شود. میوه های خشک کمتر از 20 درصد آب دارند، سطح آن ها خشک بوده و چسبندگی کمی دارند. میوه های خشک انواع مختلفی دارند، مانند توت خشک، هلو خشک، آناناس خشک، موز خشک، زردآلو خشک، گلابی خشک و غیره. میوه های خشک حاوی اسید میوه، مواد معدنی و ویتامین C هستند که برای بدن انسان مفید است.

 

روش های مختلف تولید میوه خشک

 

موز و انبه میوه‌های خوش آب و هوا هستند که در بسیاری از کشورهای گرمسیری اهمیت اقتصادی زیادی دارند. هر دوی این میوه ها منابع کربوهیدرات، فیبر و پلی فنل هایی با ظرفیت آنتی اکسیدانی مانند فلاونوئیدها، آنتوسیانین ها و تانن ها هستند. توسعه فن آوری های جدید برای نگهداری و فرآوری میوه برای کاهش تلفات، به دست آوردن محصولات بهتر و ارزش افزوده، ضروری است.

کاهش آب مواد غذایی یکی از قدیمی ترین روش های نگهداری است. کاهش رطوبت، رشد میکروبی و فعالیت آنزیمی را مهار می‌کند و ماندگاری را افزایش می‌دهد. از لحاظ تاریخی، خشک کردن خورشیدی و خشک کردن با هوای گرم (خشک کردن همرفتی) رایج ترین تکنیک های خشک کردن مواد غذایی بوده است. خشک کردن خورشیدی ارزان و سنتی است، اما کاربرد آن به شرایط آب و هوایی بستگی دارد و به مناطق تولیدی بزرگی نیاز دارد. علاوه بر این، محافظت از میوه ها در برابر حشرات و حیوانات کوچک و تماس با آلودگی هوا نیز امری ضروری است. در خشک کردن همرفتی می توان این عوامل نامطلوب را کنترل کرد و میانگین سرعت خشک شدن را افزایش داد. با این حال، ویژگی‌های بافت میوه‌های خشک به دلیل انقباض شدید ماتریکس جامد و تخریب حرارتی می‌تواند به شدت آسیب ببیند. انقباض همچنین هدایت حرارتی محصول را افزایش می دهد که منجر به نرخ گرمایش بیشتر محصول می شود و می تواند به خواص غذایی و حسی محصول نهایی آسیب برساند.

خشک کردن انجمادی بهترین فرآیند آبگیری برای محصولات حساس به حرارت در نظر گرفته شده است زیرا باعث کاهش تخریب تغذیه ای و حسی می شود. همانطور که آب از محصول، ازپیش یخ زدن خارج می شود، ساختار متخلخلی تشکیل می شود که منجر به یک محصول کم آب شده که در صورت آبگیری مجدد، خواص بهتری دارد. با این حال، خشک کردن انجمادی فرآیندی زمان بر و نسبتاً پرهزینه است که استفاده از آن را به محصولاتی با ارزش افزوده بالا محدود می کند.

به منظور جمع بندی این قسمت از محتوا ارائه شده، هم اکنون پر کاربردترین روش تولید میوه خشک روش حرارتی است که هزینه مناسب تر و در دسر های کم تر تولید را در بر دارد.

 

مواد اولیه تولید میوه خشک

 

مواد اولیه مورد استفاده در طرح توجیهی تولید میوه خشک باید از دو جهت مکانیکی و کیفی نمره قابل قبولی داشته باشند. میوه ها باید سالم و بی عیب باشند. هر گونه فرورفتگی، کپک زدگی، بدشکلی ظاهری و … که عموما خواص مکانیکی میوه ها را شامل می شوند نباید در میوه ها وجود داشته باشد. حتی سایز میوه هایی که برای خشک کردن به وسیله دستگاه انتخاب می شوند نیز باید یکدست باشد تا هنگام عبور از دستگاه دچار مشکل نشوند.

از طرفی کیفیت میوه باید در بالاترین حالت خودش باشد یعنی از میوه های سالم، تازه و فاقد پوسیدگی و له شدگی استفاده کرد.

محل تاسیس کارگاه یا کارخانه شما نیز بهتر است نزدیک به باغات کشت و پرورش میوه های مورد نیاز باشد تا علاوه بر دسترسی راحت تر و کاهش هزینه حمل و نقل، از داشتن میوه تازه اطمینان حاصل کنید.

 

خلاصه بررسی فنی و بازار طرح توجیهی تولید میوه خشک

 

مبلغ سرمایه گذاری در تولید میوه خشک کاملا متغیر است و بستگی به نوع محصول و حجم تولید دارد. اما در حالت کلی برای میوه هایی نظیر سیب، زردآلو، هلو و گلابی به دستگاه های بلانجر، کانوایر، برش، هسته گیری و خشک کن نیاز است که با در نظر گرفتن ظرفیت تولید حدود 1 تن میوه خشک به صورت روزانه هزینه ای بالغ بر 150 میلیون تومان در بر خواهد داشت. برای خرید مواد اولیه و در واقع سرمایه درگردش ماهانه نیز به 400 میلیون تومان سرمایه نیاز دارید و این کار را می توان در فضایی به مساحت 500 متر مربع نیز انجام داد. دقت کنید که این حداقل سرمایه لازم برای راه اندازی این کسب و کار است و همانطور که گفته شد می توان مبالغ بسیار بیشتری برای طرح تولید میوه خشک در نظر گرفت.

نکته مهمی که نه تنها در طرح توجیهی تولید میوه خشک بلکه در تمام صنایعی که با بسته بندی سرو کار دارند، وجود دارد، ظاهر و کیفیت بسته بندی محصول است. لزوم موفقیت در این کسب و کار داشتن یک بسته بندی قوی و منحصر به فرد است که محصول شما را از سایر رقبا مجزا کرده و حتی فراتر از آن توان رقابت در بازارهای خارجی را نیز داشته باشد.

 

مشخصات سرمایه گذاری طرح توجیهی تولید میوه خشک

 

ظرفیت تولید: 200 تن سالانه

نرخ برابری دلار: 27000 تومان

مساحت زمین مورد نیاز: 1600 متر مربع

زیر بنای مورد نیاز: 600 متر مربع

تعداد نیروی انسانی: 33 نفر

سرمایه گذاری ثابت: 4.2 میلیارد تومان

میزان ارزش ماشین آلات: 700 میلیون تومان

نرخ بازده داخلی: 33%

 

این مطلب در جهت آگاهی نسبی سرمایه گذار با طرح توجیهی تولید میوه خشک نوشته شده است و ارقام سرمایه گذاری تقریبی است.

استفاده از کلیه مطالب این سایت برای عموم آزاد می باشد، فقط در راستای حفظ زحمات تیم تولید محتوی ما خواهشمندیم در صورت برداشت از این محتوی لینک ما را درج نمایید. باسپاس

درخواست تهیه بیزینس پلن

02191301868 - 09136717173

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
خانه