سنگ مصنوعی چیست و چه کاربردهایی دارد؟
طرح توجیهی تولید سنگ مصنوعی به بررسی تولید این محصول پرداخته است. سنگ های مصنوعی از ترکیب مواد اولیه که همان سنگهای طبیعی هستند با افزودنیهای دیگر به دست میآیند. سنگ های مصنوعی را میتوان در ابعاد، اشکال و رنگهای مختلف تولید نمود. هر سنگی با توجه به نوع کاربرد و خواص موردنیاز، با فرمولاسیونهای متفاوت و تحت شرایط خاصی تولید میشود. به عنوان مثال، نسبت مواد اولیه مورد استفاده و رزینهای پلیمری میتواند متفاوت باشد، همچنین، شرایط خاص جغرافیایی و نیز افزودنیهای خاص شیمی بتن جهت کنترل واکنشها در فرایند تولید باید مورد توجه قرار بگیرد.
سنگ های مصنوعی در صنعت ساختمان سازی کاربرد فراوان دارند. طراحی دکوراسیون داخلی، ساخت کانتر آشپزخانه و میزهای آزمایشگاهی، پوشش سرویسهای بهداشتی و محیط های درمانی و بیمارستانی، پوشش کف مکانهای پرتردد، پوشش سطوح کاذب، تولید انواع کاشی و سرامیک، تولید انواع سنگ های تزئینی گرانیتی و مرمر، تولید محصولات حجمی مثل مجسمه و گلدان، تولید نیمکتهای شهری و مصارف هنری از دیگر کاربردهای سنگهای مصنوعی محسوب میشوند.
مزایای سنگ مصنوعی نسبت به سنگ طبیعی
اولین مزیت سنگ های مصنوعی نسبت به سنگ های طبیعی ارزانتر بودن آنها است. برای استفاده از سنگهای طبیعی نیاز به ایجاد برخی تغییرات و اصلاحات طی فرآیندهای طولانی است که باعث افزایش قیمت سنگ های طبیعی میشود.
سنگ های مصنوعی سبکتر از سنگ های طبیعی هستند، در نتیجه حمل و نقل و اجرای آنها آسانتر و کمهزینهتر است و در نهایت باعث کاهش وزن سازه نیز میشود.
سنگ های مصنوعی در محیط آزمایشگاهی تولید میشوند و خصوصیات و شاخصهای فیزیکی آنها را میتوان بهبود بخشید. زیبایی ظاهری، مقاومت و طول عمر، وزن، مقاومت کششی، فشاری و سایشی، مقاومت در برابر رطوبت و شرایط خاص آب و هوایی و بسیاری موارد دیکر را میتوان در محیطی کنترل شده و با فرمولاسیونهای خاص ارتقا داد.
تجهیزات و مواد اولیه لازم برای تولید سنگ مصنوعی
مواد اولیه برای تولید سنگ های مصنوعی شامل مواد معدنی، سنگ دانهها و ضایعات سنگ موجود در کارخانههای سنگبری میشود. این مواد به شکل قطعات قالب ریزی شده در میآیند و رنگدانهها و سایر افزودنیها از جمله رزین های پلیمری و سیمان خاکستری به آن اضافه میشوند.
تجهیزات موردنیاز نیز شامل خط تولید مخلوط کن، خط تولید بلوک، خط تولید فشار و لرزش، خط تولید برش و خط تولید اسلب میشود. خوشبختانه، ماشین آلات موردنیاز برای تولید سنگ های مصنوعی اغلب همه کاره هستند و امکان تولید محصولات مختلف تنها با تغییر قالب و فرمولاسیون میسر است.
فرآیند تولید سنگ مصنوعی
به طور کلی در فرآیند تولید سنگهای مصنوعی، ابتدا مواد اولیه معدنی لازم مطابق با فرمولاسیون محصول از سیلوها توسط الواتورها و کانوایرها و مارپیچهای انتقال با نسبت مشخص و برنامهریزی شده به یک میکسر گریز از مرکز هدایت میشوند. این مواد به خوبی باهم ترکیب میشوند تا به یک مخلوط یکنواخت و هسان تبدیل شوند. سپس، این مخلوط پس از تایید واحد کنترل کیفیت، بطور خودکار و با استفاده از ساختار توزین دیجیتال، توسط سیستم تزریق به داخل قالبهای مورد نظر تزریق میشود.
قالبهایی که حاوی مواد اولیه همگن شده هستند روی دستگاه ویبراتور لرزشی عمودی قرار دارند تا از طریق لرزش مواد داخل آن متراکم شده و شکل قالب مورد نظر را به خود بگیرند. سپس به بخش مانایی و با توجه به نوع محصول و قالب، به قفسههای ویژه منتقل میشوند تا جهت تثبیت شرایط فیزیکی و ظاهری مورد بررسی و اصلاح قرار بگیرند. پس از اتمام زمان نگهداری لازم، محصول از قالبها خارج و به بخش بستهبندی و انبار منتقل شده و بعد از فروش، جهت بارگیری و ارسال آماده میشود.
چرا طرح توجیهی تولید سنگ مصنوعی مهم است؟
با توجه به کاربردهای گسترده سنگ های مصنوعی و افزایش محبوبیت این محصولات در صنایع ساخت و ساز، طرح توجیهی تولید سنگ مصنوعی موضوعی اقتصادی و کاملا مقرون به صرفه است. استفاده از سنگهای طبیعی در حال منسوخ شدن است و این امر طمینه را برای استفاده بیشتر از سنگ های مصنوعی مهیا میکند. فناوری تولید سنگ های مصنوعی نیز در کشور ما بومی سازه شده است و در حال حاضر، بیش از 25 واحد با ظرفیت تولید 3 میلیون مترمربع انواع سنگهای مصنوعی در حال فعالیت هستند.
سنگ های مصنوعی جایگزین مناسبی برای انواع سنگ های گرانیتی و مرمر، پوششهای سرامیک و کاشی، نماهای آجری و سیمانی، نماهای کامپوزیت آلومینیوم و شیشههای دوجداره و تک جداره هستند. به همین دلیل، نیاز به افزایش واحدهای تولیدی و ظرفیت تولید سنگ های مصنوعی کاملا حس میشود. ضمن اینکه این صنعت ظرفیت بالایی برای صادرات به کشورهای منطقه دارد.
کد آیسیک و کد تعرفه گمرکی سنگ مصنوعی
کد آیسیک (ISIC) یا طبقه بندی استانداردهای بین المللی صنایع یک روش ساده و دقیق کدگذاری است که از طریق آن میتوان اطلاعاتی نظیر هویت کالا، قطعات، مواد، مدارک و اموال را تعیین و تایید کرد. کد آیسیک تولیدات مرتبط با سنگ های مصنوعی 26961211 است.
برای تعیین جایگاه یا ترخیص کالا از گمرک نیز نیاز به کد تعرفه گمرکی است. کد تعرفه گمرکی مرتبط با تولیدات سنگ مصنوعی به شرح زیراست:
اشیا ساخته شده از سیمان، بتن یا سنگ مصنوعی برای کف: 68109110
اشیا ساخته شده از سیمان، بتن یا سنگ مصنوعی برای سایر مصارف: 68109190
خلاصه گزارش سرمایه گذاری طرح توجیهی تولید سنگ مصنوعی
- ظرفیت تولید سالانه: 500000 مترمربع
- مساحت زمین موردنیاز: 65000 مترمربع
- زیربنای کل: 12000 مترمربع
- نیروی انسانی لازم: 30 نفر
- میزان سرمایه گذاری ثابت: 97 میلیارد تومان (بدون در نظر گرفتن هزینه زمین)
- نرخ بازده داخلی در سال مبنا: 21 درصد
چگونه طرح توجیهی تولید سنگ مصنوعی تهیه کنیم؟
اگر میخواهید به صورت کاملا حرفهای یک طرح توجیهی تولید سنگ مصنوعی تهیه کنید، کارشناسان ما در شرکت طرح نویس آماده ارائه خدمات به شما عزیران هستند.
بخشی از خدمات شرکت طرح نویس در این حوزه عبارتند از:
-انجام مطالعات امکان سنجی و بازاریابی برای محصولات و خدمات
-بررسی پتانسیل صادراتی و شناسایی بازار محصولات صنعتی
-انجام طرح های توجیهی برای استارتاپ ها و شرکت های دانش بنیان
-انجام طرح های توجیهی به منظور جذب سرمایه گذار خارجی
-ثبت نام و انجام فرآیند اخذ جواز تاسیس، ثبت نام سامانه بهین یاب، کارا و سیتا
– تهیه طرح توجیهی برای ثبت اختراع و پارک های علم و فناوری
– طراحی و اجرای پروژه های صنعتی
منتظر شما هستیم…