طرح توجیهی تولید اسید بوریک

طرح توجیهی تولید اسید بوریک

اسید بوریک چیست و چه کاربردهایی دارد؟

طرح توجیهی تولید اسید بوریک به بررسی تولید این محصول پرداخته است. اسید بوریک ترکیبی طبیعی از عناصر بور، اکسیژن و هیدروژن است. اسید بوریک (H3BO3) یک اسید ملایم است و ماده تشکیل دهنده بوراکس، بوراسیت و کولمانیت است. اسید بوریک به شکل ماده بی رنگ یا پودر سفید حلال در آب است. اسید بوریک یک ماده معدنی غیرفرار است و عمدتا از کانی‌ها و معادن بورات تهیه می‌شود. همچنین می‌توان آن را از طریق واکنش سدیم بوراکس با یک اسید معدنی مثل سورلفوریک اسید یا هیدروکلریک اسید به دست آورد.

اسید بوریک کاربردهای فراوانی دارد، از جمله:

  • صنایع پزشکی و داروسازی: از اسید بوریک به دلیل خواص ضدعفونی و آنتی باکتریال در پانسمان زخم، شستشوی چشم، درمان بیمتری‌های پوستی، درمان آکنه، درمان عفونت و غیره استفاده می‌شود.
  • تولید پارچه فایبرگلاس و چرم: اسید بوریک از مهم‌ترین مواد برای تولید الیاف و پارچه فایبرگلاس محسوب می‌شود. همچنین با اضافه کردن اسید بوریک به نمک، برای نمک سود کردن و ضدعفونی چرم کاربرد دارد.
  • کشاورزی: عنصر بور در بوریک اسید در رشد، تولید دانه و جوانه زنی گیاهان اهمیت خاصی دارد و روی انتقال آب و مواد مغذی تاثیر دارد. به همین دلیل از اسید بوریک در تهیه کودهای شیمیایی، آفت کش‌ها و از بین بردن انواع جلبک استفاده می‌شود.
  • شیشه سازی، کاشی سازی و سرامیک سازی: به طور کلی، اسید بوریک در صنایع لعاب سازی کاربرد زیادی دارد.

علاوه بر این موارد، اسید بوریک در نیروگاه‌های هسته‌ای، صنعت جوشکاری و لحیم کاری، ساخت مواد آرایشی و بهداشتی، صنعت آتش نشانی، کنترل آب استخرها و تنطیم کننده PH، تهیه چسب‌ها و حلال‌ها، تولید روغن‌ها و روان کننده‌ها، صنایع الکتریکی، کاغذ سازی، تولید برخی رنگ‌ها، تولید شوینده‌ها، تولید ضدیخ، صنعت عکاسی، صنعت آبکاری و صنایع دیگر کاربرد دارد.

 

طرح توجیهی تولید اسید بوریک

مزایای اسید بوریک

از مزایای اسید بوریک می‌توان به این موارد اشاره کرد:

  • تاثیر ژنتیکی یا خطر ابتلا به سرطان برای انسان ندارد.
  • خواص آنتی باکتریال، ضد عفونی، ضد قارچی و ضا ویروسی دارد.
  • یک هیدرات ضعیف اسیدی است.
  • از نظر شیمیایی ماده‌ای پایدار است.

مضرات اسید بوریک

اسید بوریک در صورت مصرف مقادیر زیاد یا بلعیده شدن می‌تواند سمی و حتی کشنده باشد. طبق آزمایشات انجام شده، میزان 2 الی 3 گرم برای نوزادان، 5 الی 6 گرم برای نوزادان و 15 الی 20 گرم برای افراد بزرگسال خطر مرگ به دنبال خواهد داشت.

قرار گرفتن در معرض اسید بوریک برای مدت طولانی می‌تواند باعث آسیب و نارسایی‌های کلیوی شود. علایم مسمومیت با اسید بوریک شامل استفراغ آبی یا سبز رنگ، اسهال، تاول، کما، تشنج، تب، خواب آلودگی، غشار خون پایین، بی حالی  و انقباض و گرفتگی عضلات صورت، دست و پا می‌شود.

 

طرح توجیهی تولید اسید بوریک

چرا طرح توجیهی تولید اسید بوریک مهم است؟

اسید بوریک ماده‌ای است که در بازارهای جهانی اهمیت خاصی دارد. بزرگ‌ترین مصرف کنندگان اسید بوریک کشورهای چین و ایالات متحده امریکا هستند. ترکیه و آمریکا معادن سنگ بوراکس زیادی دارند، به همین دلیل بزرگ‌ترین تولیدکنندگان اسید بوریک هستند. به دلیل نیاز بازار جهانی به این ماده، طرح توجیهی تولید اسید بوریک کاملا اقتصادی است و بازگشت سرمایه بالایی دارد.

در کشور ما ایران نیز، در حال حاضر 5 واحد فعال در استان‌های قزوین، تهران، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و اصفهان به تولید اسید بوریک مشغول هستند.

شیوه تولید اسید بوریک

معمولاً اسید بوریک از واکنش بوراکس (سدیم تترا بورات دک هیدرات) با یک اسید معدنی مانند اسید کلریدریک به دست می‌آید. همچنین می‌توان اسید بوریک را از هیدرولیز تری هالید های بور و دی بوران، مطابق واکنش‌های زیر به دست آورد:

B۲H۶ + ۶ H۲O → ۲ B(OH)۳ + ۶ H۲

(BX۳ + ۳ H۲O → B(OH)۳ + ۳ HX (X = Cl, Br, I

کشورهایی که اسید بوریک را از کانی‌ها و مواد معدنی تولید می‌کنند، مثل ترکیه، از سنگ‌هایی چون کلمانیت یا هولیت استفاده می‌کنند. در این روش، کانی مورد نظر را با اسید سولفوریک وادار به واکنش می‌کنند تا ترکیبات حاوی بور از کانی‌ها جدا شود. سپس محلول حاوی ترکیبات بور را از سایر مواد جامد معلق در سوسپانسیون جدا کرده و به محلول مذکور سولفید هیدروژن اضافه می‌کنند تا ناخالصی های آرسنیک و آهن موجود در محلول رسوب دهند.

در مرحله بعدی به محلول باقی مانده آمونیاک اضافه می‌کنند تا ناخاصی‌های آلومینیوم نیز رسوب داده و جدا شوند. در نهایت، برای بار دوم محلول را با اسید سولفوریک گرم وارد واکنش می‌کنند تا اسید بوریک تشکیل شود. برای جداسازی اسید بوریک تشکیل شده، محلول را سرد می‌کنند تا بتوانند رسوبات آن را جمع آوری و تصفیه کنند.

کد آیسیک و کد تعرفه گمرکی اسید بوریک

کد آیسیک (ISIC)  یا طبقه بندی استانداردهای بین المللی صنایع یک روش ساده و دقیق کدگذاری است که از طریق آن می‌توان اطلاعاتی نظیر هویت کالا، قطعات، مواد، مدارک و اموال را تعیین و تایید کرد. کد آیسیک اسید بوریک 2411412473 است.

برای تعیین جایگاه یا ترخیص کالا از گمرک نیز نیاز به کد تعرفه گمرکی است. کد تعرفه کمرگی اسید بوریک 28100010 است.

خلاصه گزارش سرمایه گذاری طرح توجیهی تولید اسید بوریک

  • ظرفیت تولید سالانه: 1000 تن
  • مساحت زمین موردنیاز: 3000 مترمربع
  • زیربنای کل: 800 مترمربع
  • نیروی انسانی لازم: 34 نفر
  • میزان سرمایه گذاری ثابت: 4.5 میلیارد تومان (بدون در نظر گرفتن هزینه زمین)
  • ارزش ماشین آلات و تجهیزات: 3 میلیارد تومان
  • نرخ بازده داخلی در سال مبنا: 42 درصد
  • نرخ برابری دلار: 17000 تومان

چگونه طرح توجیهی تولید اسید بوریک تهیه کنیم؟

اگر می‌خواهید به صورت کاملا حرفه‌ای طرح توجیهی تولید اسید بوریک تهیه کنید، کارشناسان ما در شرکت طرح نویس آماده ارائه خدمات به شما عزیران هستند.

بخشی از خدمات شرکت طرح نویس در این حوزه عبارتند از:

-انجام مطالعات امکان سنجی و بازاریابی برای محصولات و خدمات

-بررسی پتانسیل صادراتی و شناسایی بازار محصولات صنعتی

-انجام طرح های توجیهی برای استارتاپ ها و شرکت های دانش بنیان

-انجام طرح های توجیهی به منظور جذب سرمایه گذار خارجی

-ثبت نام و انجام فرآیند اخذ جواز تاسیس، ثبت نام سامانه بهین یاب، کارا و سیتا

– تهیه طرح توجیهی برای ثبت اختراع و پارک های علم و فناوری

– طراحی و اجرای پروژه های صنعتی

منتظر شما هستیم…

درخواست تهیه بیزینس پلن

02191301868 - 09136717173

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
خانه