طرح توجیهی تولید چوب پلاست

طرح توجیهی تولید چوب پلاست

طرح توجیهی تولید چوب پلاست به بررسی جوانب مختلف راه اندازی این کسب و کار پرداخته است. WPC ها زیرمجموعه کامپوزیت‌های پلاستیکی الیاف طبیعی (NFPCs) هستند که معمولا شامل پرکننده‌های الیافی مبتنی بر سلولز مانند الیاف خمیری، پوسته بادام زمینی، پوسته قهوه، بامبو، نی، مواد هضم شده و غیره می‌باشند. افزودنی‌های شیمیایی در ساختار کامپوزیت WPC تقریباً “نامرئی” هستند (به جز پرکننده‌ها و رنگدانه‌های معدنی، اگر اضافه شوند). چوب پلاست ها اجازه می‌دهند پلیمر و آرد چوب (پودر) یکپارچه شوند، در عین حال، شرایط فرآوری بهینه را تسهیل می‌کنند.

کاربردهای چوب پلاست

کامپوزیت های چوب پلاست در تولید مصالح ساختمانی، ساخت و ساز و تولید قطعات خودرو کاربرد زیادی دارند. همچنین، در کشتی سازی، قالب گیری و ساخت قطعات کشویی، صنایع چوب و مبلمان، حصارکشی در صنایع ساختمانی و طراحی دکوراسیون از WPCها استفاده می‌شود. با افزایش تقاضا برای مصالح ساختمانی با کارایی بالا و تعمیر و نگهداری کم هزینه تاسیسات با مواد و روش‌هایی که سازگار با محیط‌ زیست باشند، به نظر می‌رسد که در سال‌های آتی تقاضای جهانی برای کامپوزیت‌های چوب پلاست افزایش چشمگیری یابد.

علاوه بر این، انتظار می‌رود که تقاضا برای مواد قابل بازیافت و زیست تخریب‌پذیر برای قطعات تولیدی، و همچنین انرژی‌های مکانیکی برتر، کاهش وزن و خواص بهینه‌سازی مصرف سوخت که در کامپوزیت‌های چوب پلاست وجود دارند باعث شود تا تقاضا برای این کامپوزیت‌ها افزایش پیدا کند.

بازار کامپوزیت های چوب پلاست به پلی اتیلن (PE)، پلی وینیل کلراید (PVC)، پلی پروپیلن (PP) و موارد دیگری شامل اکریلونیتریل بوتادین استایرن (ABS) و پلی لاکتید و غیره تقسیم می‌شود. در سال 2015، بخش پلی اتیلن بیشترین سهم را از بازار کامپوزیت های چوب پلاست، از نظر حجم، به خود اختصاص داد.

مزایای چوب پلاست

دلیل گسترش کاربرد کامپوزیت های چوب پلاست مزایا و ویژگی‌های منحصربه ‌فرد این مواد است:

  • کاملا ضد رطوبت هستند.
  • در برابر هر نوع اشعه و امواج الکترومغناطیسی، گرما و سرما عایق هستند.
  • در برابر نفوذ چربی‌ها، مایعات، اسیدها، میکروب‌ها و باکتری‌ها مقاوم هستند.
  • با شرایط مختلف آب و هوایی سازگار هستند و کم‌ترین میزان انقباض و انبساط را دارند.
  • با وجود وزن سبک، استحکام بالایی دارند و در برابر ضربه و خط و خش مقاوم هستند.
  • غیر قابل اشتعال هستند.
  • بدون هیچ گونه تغییر شکل یا از دست دادن ویژگی‌های ظاهری، 30 سال عمر مفید دارند.
  • قابلیت شستشوی کامل با انواع شوینده‌ها را دارند.
  • در برابر نفوذ حشرات و جانوران موذی، مثل موریانه و موش مقاوم هستند.
  • 100 درصد قابل بازیافت و سازگار با محیط زیست هستند.
  • نیاز به تعمیرات و پشتیبانی خیلی کمی دارند و در برابر پوسیدگی، ترک خوردگی و خرد شدن مقاوم هستند.
  • ظاهر زیبایی و تنوع بالایی دارند و در امر طراحی انعطاف پذیر هستند.
  • وجود بست های مخفی و شیارهای جانبی نصب WPC ها را آسان می‌کند.

طرح توجیهی تولید چوب پلاست

چرا طرح توجیهی تولید چوب پلاست مهم است؟

با توجه به مزایای بی شمار کامپوزیت های چوب پلاست و ورود روزافزون این محصولات به صنایع مختلف، قطعا طرح توجیهی تولید چوب پلاست موضوعی کاملا توجیه پذیر و اقتصادی است. در بین سال‌های 2016 تا 2021 گسترش استفاده از WPCها   در قاره‌های آسیا و اقیانوسیه بیشترین رشد را داشته است. کشورهای چین‌، ژاپن و هند در این امر پیشگام بوده‌اند.

انرژی‌های تجدیدپذیر، رشد حمل و نقل انبوه، نفوذ کامپوزیت‌ها در بخش‌های استراتژیک و شاخص تولید صنعتی نسبتاً رو به رشد، همگی می‌توانند به رشد بیشتر این حوزه کمک کنند. در کشور عزیز ما ایران نیز فرصت‌های زیادی برای رشد و توسعه تولیدات چوب پلاست وجود دارد.

در حال حاضر، تولید چوب پلاست در 11 مجموعه در استان‌های گیلان، سمنان، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، قم و منطقه آزاد ارس و منطقه ویژه اقتصادی در حال انجام است که ظرفیت تولید 3.760.584 مترمربع چوب پلاست را دارند.

فرآیند تولید چوب پلاست

پلی اتیلن (PE) به دلیل ساختار مولکولی و آرایش منحصر به فرد آن، فرم رایجی از کامپوزیت‌های چوب پلاست است. روش‌های مختلفی برای تولید کامپوزیت چوب پلاست ابداع شده است که مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:

  • اکستروژن
  • قالب گیری تزریقی
  • قالب گیری فشاری
  • پالتروژن
  • قالب گیری صفحه ای

تولید چوب پلاست ها معمولاً یک فرآیند دو مرحله‌ای است. مرحله کامپوندینگ یا ادغام، فرآیندی است که در آن ترموپلاستیک‌هایی مانند پلی اتیلن با چگالی بالا (HDPE)، پلی اتیلن با چگالی کم (LDPE) و پلی وینیل کلرید (PVC) با چوب ترکیب شده و یک قوام خمیر مانند تولید می‌شود. ممکن است از فرآیندهای دسته‌ای یا پیوسته در این مرحله استفاده شود.

علاوه بر ماده اصلی که ریزه‌های چوب با اندازه دانه‌های متفاوت، از مش 20 تا 60 است، مواد جفت کننده پلاستیکی، تثبیت کننده‌ها، عوامل کف کننده یا رنگ‌ها به این ترکیب اضافه می‌شوند تا خواص محصول نهایی برای یک کاربرد خاص بهبود یابند. به عنوان مثال، روان کننده‌ها ظاهر سطح را بهبود می‌بخشند. چوب پلاست را می‌توان به سه روش مختلف شکل داد.

اکستروژن فرآیندی است که شامل وارد کردن کامپوزیت مذاب از طریق قالب می‌شود. فرآیند قالب گیری تزریقی شامل وارد کردن کامپوزیت مذاب به یک قالب سرد است. پرس سوم کامپوزیت مذاب را بین نیمه‌های قالب فشرده می‌کند. رابطه بین چوب و مواد ترموپلاستیک اکثر خواص فیزیکی و مکانیکی چوب پلاست‌ها را تعیین می‌کند.

استفاده از یک عامل جفت کننده به عنوان یک افزودنی، یکی از موثرترین راه‌ها برای تقویت این رابطه است. به طور کلی، چنین افزودنی‌هایی به سازگاری بین چوب آبدوست که به راحتی رطوبت را جذب می‌کند و پلاستیک آبگریز که تحمل کمی در برابر آب دارد کمک می‌کند و اجازه می‌دهد تا یک کامپوزیت تک فاز ایجاد شود و در نتیجه محصولی با ثبات ابعادی بیشتر نسبت به چوب جامد ایجاد شود.

به دلیل تولید مداوم و یکنواخت پروفیل‌های چوب پلاست، روش اکستروژن از محبوبیت زیادی برخوردار است. فرآیند اکستروژن برای مخلوط کردن دو یا چند جزء از فرمولاسیون استفاده می‌شود. از این روش می‌توان برای مخلوط کردن مواد زائد آسیاب شده و حتی تازه استفاده کرد. پلیمر به دست آمده توسط دستگاه دانه بندی به گرانول‌هایی با ابعاد مورد نیاز تبدیل می‌شود و سپس با روش‌های معمول تزریق، اکستروژن و دمش و با دستگاه‌های اکسترودر شکل می‌گیرد. ظرفیت اکسترودرها بر حسب مقدار ماده‌ای که در ساعت اکسترود می‌کنند مشخص می‌شود. برای مثال می‌توان از صد کیلوگرم در ساعت برای تعیین بزرگ یا کوچک بودن دستگاه اکسترودر استفاده کرد.

مهم‌ترین قسمت دستگاه‌های اکسترودر پیچ آن‌ها است. اکثر اکسترودرهای فعال در جهان یک پیچ، بقیه دو پیچ و گاهی اوقات چهار پیچ هستند. یکی از ویژگی‌های مهم اکسترودرهای چند پیچ قابلیت بالای آن‌ها درن مخلوط کردن مواد و اختلاط است. علاوه بر این، راندمان اکستروژن یک ماشین دو پیچ سه برابر بیشتر از دستگاه‌های یک پیچ است. استفاده از روش اکستروژن به ویژه اکسترودرهای دو پیچ رایج‌ترین روش در ساخت مصنوعات چوب پلاست است.

فرآیند اکستروژن چوب پلاست به این صورت است که مواد پلاستیکی، آرد چوب و سایر مواد افزودنی به صورت ترکیبی، آزادانه از محفظه تغذیه اکسترودر که در بالای آن قرار دارد، به داخل گردنه میله مارپیچ جریان می‌یابند و از آنجا مواد به داخل اکسترودر هدایت می‌شوند. ذوب مواد در حین انتقال آن‌ها در طول پیچ و عمدتاً توسط نیروهای برشی (اصطکاک) انجام می‌شود.

در انتهای قالب، مواد مذاب به صورت مستقیم و به صورت جریان جامد به داخل قالب گرم شده متصل به اکسترودر رانده شده و پس از عبور از قالب، پروفیل های چوب پلاست تشکیل می‌شوند. بنابراین، شکل محصول اکسترود شده در طول آن ثابت است.

چوب‌های فشرده شده سنتی که در آن‌ها بیشتر از آرسنات مس کرومات (CCA) استفاده می‌شود، به دلیل دغدغه‌های بهداشتی و جذب آلودگی باعث نارضایتی کاربران می‌شوند. علاوه بر این، از سال 2002، در بسیاری از کشورهای پیشرفته، استفاده از چوب‌هایی که با ترکیبات مبتنی بر آرسنیک اندود می‌شدند ممنوع شد چراکه در صورت تماس مستقیم با انسان مشکل‌ساز می‌شدند. از این نوع چوب‌ها در ساخت محصولات مختلف استفاده می‌شد و کاربرد آن‌ها در تولید محصولاتی مانند مواد کفپوش‌ها، تجهیزات زمین بازی کودکان، یا میز و صندلی‌های پارک‌ها متوقف شد.

طرح توجیهی تولید چوب پلاست

الزامات خط تولید چوب پلاست

همان طور که گفتیم روش‌ها و ماشین آلات مختلفی برای تولید چوب پلاست وجود دارد. با توجه به تقاضا و نیاز واحدهای تولیدی می‌توان خطوط تولید با ظرفیت‌های مختلف و اندازه‌های متفاوت راه اندازی کرد.

اکثر دستگاه‌های اکسترودر پنل‌های کنترل لمسی دارند که کار با آن‌ها را ساده‌تر می‌کند. این دستگاه‌ها راهکارهای تولید متنوعی دارند و خطوط اکستروژن با ظرفیت‌های گوناگون را پوشش داده و می‌توان ضخامت و عرض چوب پلاست را تعیین کرد. خط تولید چوب پلاست از 200 کیلو تا 2 تن در ساعت می‌تواند متغیر باشد. همچنین هزینه‌های تولید و استفاده از این دستگاه‌ها بهینه سازی شده است. این دستگاه‌ها عمر بالایی دارند.

برخی از تجهیزات خط تولید چوب پلاست نیاز به خنک کننده دارند. با این حال، میزان آب کمی مصرف می‌کند. در دسترس بودن مواد اولیه و نیز قابلیت بازیافت کامپوزیت های چوب پلاست باعث رونق و برتری این صنعت شده است.

کد آیسیک و کد تعرفه گمرکی طرح توجیهی تولید چوب پلاست

کد آیسیک (ISIC)  یا طبقه بندی استانداردهای بین المللی صنایع یک روش ساده و دقیق کدگذاری است که از طریق آن می‌توان اطلاعاتی نظیر هویت کالا، قطعات، مواد، مدارک و اموال را تعیین و تایید کرد. کد آیسیک تولیدات چوب پلاست به شرح زیر است:

گرانول چوب پلاست (Wood plastic composite granulet): 2010512321

ورق چوب پلاست روکش شده (Laminated wood plastic sheets): 2021512332

ورق خام چوب پلاست (Raw wood-plastic sheets): 2021512342

برای تعیین جایگاه یا ترخیص کالا از گمرک نیز نیاز به کد تعرفه گمرکی است. اما تا به حال کد تعرفه گمرکی برای محصولات چوب پلاست تعیین نشده است.

خلاصه گزارش سرمایه گذاری طرح توجیهی تولید چوب پلاست

  • ظرفیت: 400000 مترمربع
  • مساحت زمین موردنیاز: 5000 مترمربع
  • زیربنای کل: 3000 مترمربع
  • نیروی انسانی لازم: 60 نفر
  • میزان سرمایه گذاری ثابت: 98 میلیارد تومان (بدون در نظر گرفتن هزینه زمین)
  • ارزش ماشین آلات و تجهیزات: 57.5 میلیارد تومان
  • نرخ بازده داخلی در سال مبنا: 43 درصد
  • نرخ برابری دلار: 60.000 تومان

این مطلب در جهت آگاهی نسبی سرمایه گذار با طرح توجیهی تولید چوب پلاست نوشته شده است و ارقام سرمایه گذاری تقریبی است.

استفاده از کلیه مطالب این سایت برای عموم آزاد می باشد، فقط در راستای حفظ زحمات تیم تولید محتوی ما خواهشمندیم در صورت برداشت از این محتوی لینک ما را درج نمایید. باسپاس

درخواست تهیه بیزینس پلن

02191301868 - 09136717173

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
خانه