طرح توجیهی تولید چسب پلی یورتان دو جزئی

طرح توجیهی تولید چسب پلی یورتان دو جزئی

چسب پلی یورتان دو جزئی چیست؟

طرح توجیهی تولید چسب پلی یورتان دو جزئی به بررسی تولید این محصول پرداخته است. پلی یورتان ها یا پلی اورتان ها در دهه 1930 اختراع شدند و کاربردهای صنعتی متعددی پیدا کردند. از دهه  1950 بود که پلی یورتان‌ها در تولید چسب مورد استفاده قرار گرفتند. این نوع چسب‌ها به عنوان چسب های پلی یورتان یک یا دو جزئی طبقه بندی می‌شوند و هر دسته شامل چندین نوع مختلف چسب می‌باشد.

چسب های پلی یورتان دو جزئی شامل پلی ال ها و پلی ایزوسیانات‌ها یا پیش پلیمرهای یورتان هستند که درست قبل از استفاده مخلوط می‌شوند. دو جزء رزین و سخت کننده (هاردنر) که دارای عملکرد ایزوسیانات هستند در این چسب‌ها به کار می‌روند. نسبت جزء A (رزین) و جزء B (سخت کننده) می‌تواند متفاوت باشد. برای دستیابی به خواص مناسب برای کاربردهای خاص، نسبت مناسب و اختلاط کامل بسیار مهم است. چسب های پلی یورتان دوجزئی با انجام واکنش شیمیایی بین دو جزء، به سرعت و در عرض 30 ثانیه خشک شده و در عرض 3 دقیقه به نهایت درجه سختی می‌رسند. همچنین برای خشک و سخت شدن، به رطوبت و گرما وابسته نیستند.

چسب های پلی یورتان دو جزئی چه مزایایی دارند؟

مزایای چسب های پلی یورتان دو جزئی را می‌توان در این موارد خلاصه کرد:

  • قدرت چسبندگی بالا و دوام زیاد
  • استحکام کششی بالا، مقاوم در برابر ضربه، مقاومت دمایی بالا (از -50 تا +125 درجه سانتی گراد)
  • مقاومت شیمیایی بهتر در مقایسه با چسب پلی یورتان تک جزئی
  • قابلیت توزیع خودکار و سرعت خشک شدن زیاد
  • تطبیق پذیری بالا و قابلیت بهینه سازی خواص مکانیکی برای بهبود عملکرد
  • چسبندگی چند لایه‌ای برای افزایش گزینه‌های طراحی و کاربردهای متنوع در صنایع مختلف
  • سازگاری با محیط زیست و قابلیت بازیافت

معایب چسب های پلی یورتان دو جزئی

  • چسب های پلی یورتان دوجزئی به اندازه اپوکسی‌ها قوی نیستند.
  • چسب های پلی یورتان پرکننده خوبی برای درزها و شکاف‌ها نیستند. بنابراین قطعاتی که با پلی یورتان چسبانده می‌شوند، برای اتصال محکم باید خوب کنار هم جفت شوند.
  • از آنجایی که به رطوبت هوا و چوب حساس هستند، زمان گیرش آن‌ها می‌تواند متفاوت باشد.
  • پس از خشک شدن کامل، از نظر شیمیایی بسیار بی خطر هستند، اما در فازهای میانی سمی، تحریک کننده یا سرطان زا هستند. بنابراین هنگام اجرا باید موارد ایمنی را به خوبی رعایت کرد.

چسب های پلی اورتان دو جزئی چه کاربردهایی دارند؟

همان طور که پیشتر اشاره کردیم، چسب های پلی یورتان دوجزئی کاربردهای زیادی در صنایع مختلف دارند:

بسته بندی انعطاف پذیر

 معمولا از چسب های پلی یورتانPU2K   در صنایع مرتبط با بسته بندی‌های انعطاف پذیر استفاده می‌شود؛ به این صورت که محصولات خاص به غلتک‌های خاص لمینیت می‌شوند. لایه‌های نازک PU2K با حداقل میزان ممکن روی محصول اعمال شده و برای افزایش ویسکوزیته حرارت داده می‌شوند.

ساخت و ساز

از PU2K برای ساخت پانل‌های ساختمانی نیز استفاده می‌شود. فرمول‌های بسیار زیادی برای تولید فوم‌های پلی یورتان وجود دارد که چگالی عایق، پانل‌های ساندویچی و سایر مصالح ساختمانی را بهینه می‌کنند. PU2K ها به دلیل ویسکوزیته کم، عدم وجود حلال‌ها و خواص ضد حریق آن‌ها، در تولید مصالح ساختمانی کاربرد زیادی دارند.

Marocol 61132A نیز یک نوع چسب پلی یورتان 2 جزئی بدون حلال است که به طور خاص برای چسباندن لایه‌های مختلف تشکیل دهنده پانل‌های ساندویچی طراحی می‌شود.

حمل و نقل عمومی

از PU2K  به طور گسترده در حمل و نقل عمومی استفاده می‌شود و به طور کلی با یک میکسر استاتیک با نسبت 1: 1 مخلوط می‌شود.   در  صنایع دریایی برای اتصال عرشه به بدنه از این چسب استفاده می‌شود و به دلیل واکنش پذیری بسیار خوب و خواص مکانیکی بسیار بالا بسیار موردتوجه قرار گرفته است.

خودروسازی

ویژگی اصلی چسب های پلی یورتان دو جزئی در صنایع خودروسازی این است که در مجموع مقاومت بالایی در برابر ضربه و لرزش دارند. همچنین یک راه‌کارعالی برای چسباندن بسترهای غیر مشابه و مونتاژ مواد مختلف، به ویژه فلزات، شیشه و بسیاری از مواد و کامپوزیت های ترموپلاستیک هستند.

مونتاژ

چسب های پلی یورتان دو جزئی عمدتاً برای تانکرهای گاز طبیعی مایع و برای ایجاد لایه‌های عایق استفاده می‌شوند. تطبیق پذیری فوق العاده و تنظیم خواص مکانیکی آن‌ها، این چسب‌ها را برای این گونه کاربردها ایده آل می‌کند. این چسب‌ها در برابر دماهای برودتی تا 170- درجه سانتی گراد مقاوم هستند.

علاوه بر موارد ذکرشده، از چسب پلی یورتان دوجزئی در صنایع چوب، صنعت چاپ، تولید پلاستیک، مهندسی مکانیک، ساخت مدل و قالب، ساخت پارتیشن، صنایع برق و انرژی و موارد دیگر استفاده می‌شود.

 

طرح توجیهی تولید چسب پلی یورتان دو جزئی

چرا طرح توجیهی تولید چسب پلی یورتان دو جزئی مهم است؟

با توجه به مزایا و کاربردهای زیاد این چسب‌ها، قطعا طرح توجیهی تولید چسب پلی یورتان دو جزئی موضوعی کاملا توجیه پذیر و اقتصادی است. در حال حاضر، 9 واحد تولیدی در استان‌های تهران، قم، قزوین، کرمان، آدربایجان شرقی و سیستان و بلوچستان در عرصه تولید چسب های PU با ظرفیت تولید حدود 7000 تن در سال فعالیت دارند.

تولید چسب پلی یورتان دو جزئی به چه صورت است؟

پلی یورتان ها با اختلاط دو یا چند جریان مایع تولید می‌شوند. جریان پلی ال حاوی کاتالیزورها، سورفکتانت‌ها، عوامل دمنده (هنگام ساخت عایق فوم پلی یورتان) و غیره است. ایزوسیانات معمولاً تحت عنوان “A-side” یا فقط “iso” شناخته می‌شود. ترکیب پلی‌ال‌ها و سایر افزودنی‌ها معمولاً به عنوان «سمت B» یا «پلی» شناخته می‌شود. افزودنی‌های ترکیبی رزین می‌توانند شامل گسترش دهنده‌های زنجیره‌ای، اتصال دهنده‌های متقاطع، سورفکتانت‌ها، بازدارنده‌های آتش، عوامل دمنده، رنگدانه‌ها و پرکننده‌ها باشند. پلی یورتان را می‌توان در چگالی‌ها و با درجه سختی‌ مختلف با تغییر ایزوسیانات، پلی ال یا مواد افزودنی تولید کرد.

روش‌های تولید محصولات پلی‌یورتان از عملیات‌های کوچک مثل چسب‌های کوچک تا خطوط تولید بزرگ و با حجم بالا متغیر است. صرف نظر از محصول نهایی، اصل ساخت یکسان است: برای اندازه گیری ترکیب ایزوسیانات مایع و رزین در یک نسبت استوکیومتری مشخص با هم مخلوط می‌شوند تا یک ترکیب همگن به دست آید.

کد آیسیک و کد تعرفه گمرکی چسب پلی یورتان دو جزئی

کد آیسیک (ISIC)  یا طبقه بندی استانداردهای بین المللی صنایع یک روش ساده و دقیق کدگذاری است که از طریق آن می‌توان اطلاعاتی نظیر هویت کالا، قطعات، مواد، مدارک و اموال را تعیین و تایید کرد. کد آیسیک طرح تولید چسب پلی یورتان دوجرئی 24291313 است.

برای تعیین جایگاه یا ترخیص کالا از گمرک نیز نیاز به کد تعرفه گمرکی است. شماره تعرفه گمرکی چسب پلی یورتان دوجزئی به این شرح است:

ردیف 11: 35052000

ردیف 12: 35061000

خلاصه گزارش سرمایه گذاری طرح توجیهی تولید چسب پلی یورتان دو جزئی

  • ظرفیت تولید سالانه: 700 تن
  • مساحت زمین موردنیاز: 3000 مترمربع
  • زیربنای کل: 1500 مترمربع
  • نیروی انسانی لازم: 26 نفر
  • میزان سرمایه گذاری ثابت: 13 میلیارد تومان (بدون در نظر گرفتن هزینه زمین)
  • ارزش ماشین آلات و تجهیزات: 4 میلیارد تومان
  • نرخ بازده داخلی در سال مبنا: 40 درصد
  • نرخ برابری دلار: 32000 تومان

 

طرح توجیهی تولید چسب پلی یورتان دو جزئی

چگونه طرح توجیهی تولید چسب پلی یورتان دو جزئی تهیه کنیم؟

اگر می‌خواهید به صورت کاملا حرفه‌ای طرح توجیهی تولید چسب پلی یورتان دو جزئی تهیه کنید، کارشناسان ما در شرکت طرح نویس آماده ارائه خدمات به شما عزیران هستند.

بخشی از خدمات شرکت طرح نویس در این حوزه عبارتند از:

-انجام مطالعات امکان سنجی و بازاریابی برای محصولات و خدمات

-بررسی پتانسیل صادراتی و شناسایی بازار محصولات صنعتی

-انجام طرح های توجیهی برای استارتاپ ها و شرکت های دانش بنیان

-انجام طرح های توجیهی به منظور جذب سرمایه گذار خارجی

-ثبت نام و انجام فرآیند اخذ جواز تاسیس، ثبت نام سامانه بهین یاب، کارا و سیتا

– تهیه طرح توجیهی برای ثبت اختراع و پارک های علم و فناوری

– طراحی و اجرای پروژه های صنعتی

منتظر شما هستیم…

درخواست تهیه بیزینس پلن

02191301868 - 09136717173

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
خانه