طرح توجیهی بازیافت پت
در این مقاله به معرفی ابعاد مختلف طرح توجیهی بازیافت پت از حیث ضرورت تولید، الزامات تولید، مواد اولیه و معرفی ماشین آلات مربوطه و همچنین برآورد اقتصادی طرح به اجمال پرداخته شده است.
بطریهای PET یکی از معدود پلیمرهایی هستند که میتوان آنها را به همان شکل بازیافت کرد. به عنوان مثال یک بطری نوشابه را می توان بارها و بارها بازیافت کرد و به همان شکل اول باز تولید کرد. در واقع در این نوع پلیمر حلقه ای منظم از بازیافت وجود دارد که دائم تکرار می شود.
مانند PET بکر، PET بازیافتی (rPET) را می توان برای ساخت بسیاری از محصولات جدید، از جمله الیاف اصلی پلی استر یا رشته های مورد استفاده برای پوشاک (لباس)، منسوجات خانگی (لحاف، بالش، فرش)، قطعات خودرو (فرش، عایق صدا، آسترهای چکمه، روکش صندلی ها) و اقلام صنعتی برای استفاده نهایی (ژئوتکستایل و عایق سقف)، و بسته بندی و بطری های جدید PET برای محصولات غذایی و غیر خوراکی استفاده کرد. همچنین می توان پت بازیافتی را بسته به کاربرد مورد نیاز، معمولاً به نسبت پت بکر با بازیافتی مخلوط کرد.
کاربرد های طرح توجیهی پت بازیافت شده (rPET)
پلاستیک های بازیافتی در همه جا حضور دارند، ما آن ها را می پوشیم، از آن ها می نوشیم و روی آن ها می نشینیم. بنابراین دفعه بعدی که از یک بطری آب معدنی استفاده کردید به این فکر کنید که احتمالا دفعه بعدی که با آن مواجه می شوید بر تن شماست. این خود نشان دهنده گستره و تنوع اس تفاده از پت ها در صنایع است.
پت بازیافتی (rPET) برای کاربردهای متعددی استفاده می شود. از کیسه های حمل قابل استفاده مجدد گرفته تا عایق سقف، و سایرپلاستیک های بازیافتی که در اطراف ما وجود دارد.
شرکت های فرش از الیاف بازیافتی برای ساخت فرش های پلی استر استفاده می کنند. PET به صورت فیبر برای بالش و لحاف بافته می شود. فیبر همچنین برای ساخت لباس، ژاکت و حتی پشم های قطبی استفاده می شود. بطری های PET حتی ممکن است دوباره به شکل فرش های غیر بافته خودرو ظاهر شوند.
خرده فروشان از پت های بازیافتی در بالش، لحاف و کیسه های خرید قابل استفاده مجدد استفاده می کنند. تولیدکنندگان خودرو از rPET در آسترهای چکمه و فرش استفاده می کنند. معماران و طراحان از rPET در قالب عایق سقف استفاده می کنند. طراحان لباس از پت بازیافتی در تولید لباسهایی مانند شلوار جین، ژاکتهای پشمی و لباسهای ورزشی پیچیده استفاده میکنند. مهندسان از rPET در کاربردهای صنعتی مانند تسمه کشی، ژئوتکستایل برای ساختمان ها، سدها، نیروگاه ها و تونل ها استفاده می کنند. صاحبان برند از پت بازیافتی به عنوان ترکیبی در بطری های جدید استفاده می کنند.
محصولات پت بازیافتی کاربردی، مقرون به صرفه و اغلب شیک هستند. به نظر می رسد طراحان در حال درک پتانسیل چگونگی ایجاد یک کسب و کار از این ماده پایدار هستند.
آیا می توان همه پلاستیک ها را بازیافت کرد؟
در اصل، تمام پلاستیک ها قابل بازیافت هستند. با این حال، در عمل، انجام این کار همیشه منطقی زیست محیطی، اقتصادی یا فنی نیست. به دلایل خاصی بازیافت پلاستیک قابل دوام نیست. اینها دلایلی مانند:
– وجود چندین نوع پلاستیک در یک مورد که قابل جداسازی نیستند و بازیافت را دشوار و پرهزینه می کند.
– وجود مواد غذایی باقیمانده یا مواد دیگر که تمیز کردن را از نظر محیطی و اقتصادی دشوار می کند.
– حمل و نقل از راه دور، مقادیر کم پلاستیک، بازیافت را به دلیل راندمان پایین و هزینه های بالا، غیراقتصادی و غیرمفید می کند.
صنعت پلاستیک به عنوان یک کل در حال تلاش برای یافتن راه حل های واقعی است که این محدودیت ها را کاهش دهد. اگر محصولی در حال حاضر بازیافت نمی شود، باید راه حلی برای پایان عمر آن ایجاد شود. چنین طرحی باید از جمله سرمایهگذاری در تجهیزات و/یا تحقیق و توسعه (R&D) و امکانسنجی اقتصادی درازمدت مورد نیاز برای فعال کردن بازیافت را در نظر بگیرد، یا در غیر این صورت باید برنامه دیگری برای پایان عمر آن طراحی شود. مالکیت این فرآیند بر عهده صاحبان برند یا توزیع کنندگانی است که محصول را وارد بازار مصرف می کنند.
کد آیسیک طرح توجیهی بازیافت پت
متداول ترین دسته بندی و طبقه بندی در فعالیت های اقتصادی همان تقسیم بندی آیسیک است. تقسیم بندی آیسیک طبق تعریف عبارت است از: طبقه بندی و دسته بندی استاندارد بین المللی فعالیت های اقتصادی، این دسته بندی با توجه به نوع صنعت و محصول تولید شده به هر یک از کدهای دو، چهار و هشت و ده رقمی اختصاص داده می شود، کدهای آیسیک مرتبط با طرح توجیهی بازیافت ضایعات و محصولات پلاستیکی برابر است با: 3720312306
مشخصات سرمایه گذاری طرح توجیهی بازیافت پت
ظرفیت تولید: 1500 تن سالانه
نرخ برابری دلار: 25000 تومان
مساحت زمین مورد نیاز: 3000 متر مربع
زیر بنای مورد نیاز: 600 متر مربع
تعداد نیروی انسانی: 26 نفر
سرمایه گذاری ثابت: 3.5 میلیارد تومان (بدون احتساب زمین)
میزان ارزش ماشین آلات: 1.8 میلیارد تومان
نرخ بازده داخلی: 45%
این مطلب در جهت آگاهی نسبی سرمایه گذار با طرح توجیهی بازیافت پت نوشته شده است و ارقام سرمایه گذاری تقریبی است.
استفاده از کلیه مطالب این سایت برای عموم آزاد می باشد، فقط در راستای حفظ زحمات تیم تولید محتوی ما خواهشمندیم در صورت برداشت از این محتوی لینک ما را درج نمایید. باسپاس