طرح توجیهی احداث مجتمع بین راهی
در این مقاله به معرفی ابعاد مختلف طرح توجیهی مجتمع بین راهی از حیث ضرورت تولید، الزامات تولید، مواد اولیه و معرفی ماشین آلات مربوطه و همچنین برآورد اقتصادی طرح به اجمال پرداخته شده است.
مجمتع های بین راهی به منظور ایجاد فضایی جهت ارائه خدمات به مسافرین و رانندگان ایجاد می شوند. مجتمع ها به طور معمول دارای فضایی جهت استراحت، صرف غذا در وعده های مختلف، سرویس بهداشتی، فروشگاه جهت برآوردن نیاز های روزانه مسافرین و نمازخانه می باشند.
سبک های بسیار متنوعی از مجتمع بین راهی تاکنون در ایران اجرا شده است. از واحدهای کوچک گرفته تا مجتمع های عظیمی که دیگر نمی توان به آن ها بین راهی گفت چرا که در خود فضاهای مختلف بازی و سرگرمی، انواع فست فود و کافی شاپ و حتی پمپ بنزین و گازوئیل را جای داده اند.
در این بین ضوابط اجرایی برای احداث مجتمع های بین راهی توسط پلیس راهبر طراحی و تدوین شده است که در ادامه به آن اشاره می شود.
نکات تجربی در خصوص جانمایی و انتخاب زمین درحاشیه راه جهت احداث مجتمع خدمات رفاهی بین راهی
– برابر نشریه ۴۱۵ حداقل ۸۰۰ متر از دوربرگردانها و تقاطع ها رسمی و دارای ترافیک فاصله داشته باشد.
– احداث مجتمع خدمات رفاهی در بین دوباند برابر دستور العمل اجرایی قانونی ایمنی و حریم راه ممنوع می باشد
– حتی الامکان به جهت تسریع در صدور مجوز و اخذ پاسخ مثبت استعلامات زمین سند دار انتخاب شود .
– به حداقل متراژ های زمین جهت مجتمع برابر جدول فوق دقت شود.
– مکانی را انتخاب کنید که به شبکه برق ، آب ،گاز و مخابرات نزدیک باشد تا در کاهش هزینه ها در زمان ساخت و بهره برداری به شما کمک شود
با عنایت به اصلاحیه ۱۳۹۸.۲.۱۴ به فواصل قبل و بعد مجتمع ها برابر ادامه مطالب دقت شود.
– مشاور مناسبی جهت طراحی نقشه های مجتمع خدمات رفاهی و راه های ورودی و خروجی انتخاب کنید.
فواصل مجتمع های خدمات رفاهی
برابر ابلاغ اصلاحیه طرح جامع خدماتی رفاهی بین راهی مورخه ۱۳۹۸.۲.۱۴ : در صورت موافقت اصولی های جدید برای سرمایه گذاران مجتمع های خدمات رفاهی بین راهی و تیر پارکها ، با هر درجه و محوریت ،رعایت فاصله با مجوزهای قبلی صادره در قبل و بعد از محل مورد درخواست به شرح ذیل الزامی است.
در آزادراه ها جداقل ۲۰ کیلومتر در همان سمت مورد درخواست.
در بزرگراه ها حداقل ۳۰ کیلومتر در همان سمت مورد درخواست.
در راه های اصلی و فرعی حداقل ۴۰ کیلومتر در همان سمت مورد درخواست و ۱۰ کیلومتر در سمت مقابل
در طرح توجیهی احداث مجتمع بین راهی همانطور که در ابتدا بیان شد، در ابعاد مختلفی قابل اجرا می باشد. این بستگی به تصمیم شما دارد که چه خدماتی را به مشتریان خود بخواهید ارائه دهید. در مجتمع های بین راهی بسته به اینکه جایگاه ارائه سوخت، خدمات خودرویی وجود داشته باشد یا نه، علاوه بر بحث شرایط اخذ جواز تاسیس، حجم سرمایه گذاری طرح بسیار تغییر می کند. از طرفی ابنیه های تعریف شده در چنین مجتمع هایی می توانند ابعاد مختلفی داشته باشند. اینکه به یک سالن غذاخوری ساده، سرویس بهداشتی و نمازخانه و یک فروشگاه بسنده کنید تا اینکه مجتمع عظیمی مملو از رستوران و کافی شاپ، فروشگاه های مختلف، قهوه خانه و سفره خانه، فضای بازی کودکان و .. ایجاد کنید، حجم سرمایه گذاری شما را به شدت جابجا خواهد کرد.
نکات مهم جهت سرمایه گذاری در طرح توجیهی احداث مجتمع بین راهی
علاوه بر نکاتی که توسط پلیس راهبر و سایر ارگان های مربوطه ارائه شده و باید قبل از هرگونه اقدامی شرایط خود را با ضوایط اعلامی تطبیق دهید، باید به نکات زیر نیز توجه داشته باشید.
- شناسایی نیاز منطقه به منظور ایجاد آپشن های مختلف در طرح
- حجم عبور و مرور وسایل عبوری و ماشین های سنگین
- ایجاد مشوق های انگیزشی برای مجتمع جهت ترغیب مراجعین به استفاده از خدمات شما
- داشتن پکیج جامعی از خدمات که تمام نیاز مسافرین را به یکباره برطرف سازد
مشخصات سرمایه گذاری طرح توجیهی بازیافت پت
ظرفیت مجتمع: ارائه خدمات به روزانه 1200 نفر
نرخ برابری دلار: 25000 تومان
مساحت زمین مورد نیاز: 60.000 متر مربع
زیر بنای مورد نیاز: 5.500 متر مربع
تعداد نیروی انسانی: 68 نفر
سرمایه گذاری ثابت: 63 میلیارد تومان
نرخ بازده داخلی: 23%
این مطلب در جهت آگاهی نسبی سرمایه گذار با طرح توجیهی احداث مجتمع بین راهی نوشته شده است و ارقام سرمایه گذاری تقریبی است.
استفاده از کلیه مطالب این سایت برای عموم آزاد می باشد، فقط در راستای حفظ زحمات تیم تولید محتوی ما خواهشمندیم در صورت برداشت از این محتوی لینک ما را درج نمایید. باسپاس