طرح توجیهی تولید ورق سیاه فولادی
در این مقاله به معرفی ابعاد مختلف طرح توجیهی تولید ورق سیاه فولادی از حیث ضرورت تولید، الزامات تولید، مواد اولیه و معرفی ماشین آلات مربوطه و همچنین برآورد اقتصادی طرح به اجمال پرداخته شده است.
در تولید ورق سیاه فولادی، نورد یک فرآیند تشکیل فلز است که در آن مواد فلزی از یک یا چند جفت رول عبور داده می شوند تا ضخامت آن ها را کاهش داده، ضخامت را یکنواخت کرده و یا ویژگی مکانیکی مورد نظر از محصول را به دست آورند. نورد بر اساس دمای فلز نورد طبقه بندی می شود. اگر دمای فلز بالاتر از دمای تبلور مجدد آن باشد، این فرایند به عنوان نورد گرم شناخته می شود. اگر دمای فلز زیر دمای تبلور مجدد آن باشد، این فرایند به عنوان نورد سرد شناخته می شود. از نظر کاربرد، نورد گرم بیشتر از هر فرآیند تولید دیگر، تناژ بیشتری را پردازش می کند و نورد سرد بیش ترین تناژ را در بین تمام فرایندهای کار سرد انجام می دهد.
بخش های رول که جفت رول را در خود نگه می دارند به صورت آسیاب های نورد گروه بندی می شوند و می توانند به سرعت فلزات را به محصولات نهایی مانند ورق، میلگرد، شمش و … تبدیل کنند. اکثر کارخانه های فولاد دارای واحدهای نورد هستند که محصولات ریخته گری نیمه تمام را به محصولات نهایی تبدیل می کند.
انواع مختلفی از فرآیندهای نورد وجود دارد، از جمله نورد حلقه ای، خم شدن رول، ساخت رول، نورد پروفیل و نورد کنترل شده.
از اولین ادبیات مربوط به آسیاب های نورد، می توان به مهندس سوئدی کریستوفر پولم جایی که در وصیت نامه خود درسال 1761، از آسیاب های نورد برای ورق و آهن می گوید، اشاره کرد. او همچنین توضیح می دهد که چگونه کارخانه های نورد می توانند در زمان و نیروی کار صرفه جویی کنند زیرا یک کارخانه نورد می تواند 10 تا 20 یا بیشتر انواع میله را همزمان تولید کند.
مراحل تولید ورق سیاه فولادی
نورد تخت اساسی ترین شکل نورد است که مواد اولیه و ورق فولادی خروجی آن دارای سطح مقطع مستطیل است. این ماده بین دو غلطک (رول) که در جهت مخالف می چرخند به حرکت در می آیند. فاصله بین دو رول کمتر از ضخامت فولاد اولیه است که باعث تغییر شکل آن می شود. کاهش ضخامت فولاد باعث افزایش طول ماده می شود. اصطکاک در سطح مشترک بین فولاد داغ و رول ها باعث خوردگی سطح فولاد شده و به دلیل خام بودن آن ورق ها به رنگ تیره در می آیند که اصطلاحا به آن ورق سیاه فولادی می گویند. محصول نهایی ورق فولادی یا صفحه فولادی است که ضخامت اولیه آن کمتر از 6 میلی متر (0.24 اینچ) است. برای تولید صفحات سنگین تر با ضخامت های به مراتب بالاتر باید به وسیله پرس، صفحات را شکل داد که به چنین فرآیندی آهنگری گفته می شود.
طی فرآیند نورد تخت ابتدا تختال در کوره های پیش گرم قرار می گیرد و پس از آن بین غلطک هایی که در جهت معکوس یکدیگر دوران دارند حرکت می کند تا در اثر فشار ایجاد شده توسط غلط ها از ضخامت آن کاسته شود.
کد آیسیک طرح توجیهی تولید ورق سیاه فولادی
متداول ترین دسته بندی و طبقه بندی در فعالیت های اقتصادی همان تقسیم بندی آیسیک است. تقسیم بندی آیسیک طبق تعریف عبارت است از: طبقه بندی و دسته بندی استاندارد بین المللی فعالیت های اقتصادی، این دسته بندی با توجه به نوع صنعت و محصول تولید شده به هر یک از کدهای دو، چهار و هشت و ده رقمی اختصاص داده می شود، کدهای آیسیک مرتبط با طرح توجیهی تولید ورق سیاه فولادی در زیر آورده شده است.
کدآیسیک ورق فولادی نورد گرم زنگ نزن: 2710412343
کد تعرفه گمرکی مرتبط با طرح توجیهی تولید ورق سیاه فولادی
تعرفه یا به عبارت دیگری (TARIFF) یک نوع معیار عددی یا رقمی می باشد که برای شناسایی و تعیین جایگاه کالا در ترخیص کالا به کار می رود. تعرفه گمرکی میزان حقوق ورودی قابل پرداخت برای ورود کالا می باشد. تعرفه گمرکی در بستر تاریخ مبتنی بر سیستم و روش های خاصی از قبیل اداره گمرک، آمار، حمل و نقل، بیمه و غیره طراحی و مورد استفاده قرار می گیرد.
هم اکنون شرکت های فولادی در استان اصفهان با ظرفیت 3.500 هزار تن سالانه بیشترین و استان های گیلان و خوزستان با ظرفیت های 2.500 هزار تن و 500 هزار تن سهم قابل توجهی از تولید ورق های فولادی کشور را به خود اختصاص داده اند. حجم ذکر شده پاسخگوی نیاز کشور نبوده (در پنج سال گذشته نزدیک به 8 میلیون تن ورق فولادی به کشور وارد شده است) و مازاد نیاز از طریق واردات تامین می شود. از این رو تولید ورق سیاه فولادی جزو کالاهای ضروری برای کشور بوده که علی رغم سود بالا از خروج ارز از کشور جلوگیری به عمل می آورد.
مشخصات سرمایه گذاری طرح توجیهی تولید ورق سیاه فولادی
ظرفیت تولید: 15.000 تن
نرخ برابری دلار: 25000 تومان
مساحت زمین مورد نیاز: 30 هزار متر مربع
زیر بنای مورد نیاز: 20 هزار متر مربع
تعداد نیروی انسانی: 200 نفر
میزان ارزش ماشین آلات: 8.5 میلیون یورو
نرخ بازده داخلی: 33%
این مطلب در جهت آگاهی نسبی سرمایه گذار با طرح توجیهی تولید ورق سیاه فولادی نوشته شده است و ارقام سرمایه گذاری تقریبی است.
استفاده از کلیه مطالب این سایت برای عموم آزاد می باشد، فقط در راستای حفظ زحمات تیم تولید محتوی ما خواهشمندیم در صورت برداشت از این محتوی لینک ما را درج نمایید. باسپاس